İbnülemin Mahmud Kemal İnal Vakfı Biyografi Enstitüsü çalışmalarının ilk adımı olarak, biyografi alanında tez çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlayacaktır.
a) Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir.
b) Burslar, Türkiye’de öğrenim gören T.C. uyruklu öğrencilere sağlanır.
c) Başka kaynaklardan aylık nakit yardımı şeklinde burs alanlara Enstitü’den burs verilmez (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan Öğrenim Kredisi ve Kalkınmada Öncelikli İl Birincileri Bursu hariç).
d) Burslar geri ödeme yükümlülüğü yoktur.
e) Burs imkânlarından yüksek lisans ve doktora tez çalışmasında biyografi alanında çalışma yapan tez aşamasındaki öğrenciler yararlanabilir.
f) Burs desteği alan öğrencilerin tez çalışmalarından ikişer nüshayı Biyografi Enstitüsü’ne teslim etmesi gerekmektedir.
g) Burs desteği alan öğrenci, bursluluk süresi bitmeden, Biyografi Enstitüsü’nün düzenleyeceği bir etkinlikte biyografi alanında en az bir seminer verecektir.
Burslar, Kasım 2021-Haziran 2022 arasında aylık verilecektir.
Burs miktarı yüksek lisans için 1.750 TL, doktora için 2.250 TL'dir.
Burslar yıllıktır. Tez çalışması devam eden bursiyer, sonraki eğitim yılı başında durumunu teyit eder.
Başvuru yapanların iletişim adreslerine mülakat tarihi ve saati iletilecektir.
Burs çıkanlar web sitesinde ilan edilecek ve bursiyerle ayrıca iletişim kurulacaktır.
Burs başvuruları 31 Ekim 2021 akşamı 20:00’a kadar sürecektir.
BİYOGRAFİ BURSU Başvuru Formu için tıklayın.
İbnülemin Mahmud Kemal İnal Vakfı Mütevelli Heyeti’nin 2020 yılı Ocak ve Şubat aylarında icra edilen toplantılarında ülkemizdeki biyografi çalışmalarını destekleyecek bir birimin vakıf bünyesinde kurulmasına dair yapılan konuşmalar, Biyografi Enstitüsü ile ilgili istişarelerin başlamasını sağlamıştır. Ahmet Samet Yapar’ın başkanlığında 16 Mart 2020 tarihinde yapılan Mütevelli Heyeti Toplantısı’nda enstitü kurulması gündeme alınmış, konu müzakere edilerek karara bağlanmıştır. Mezkûr karar, vakıf defterinde şöyle yer almıştır:
“Mütevelli Heyeti Üyemiz Erol Erdoğan Beyefendi tarafından hazırlanan İbnülemin Mahmud Kemal İnal Vakfı Biyografi Enstitüsü konulu sunumu mütevelli heyetine takdim edildi. Yapılan incelemeler neticesinde bu faideli projenin gerçekleştirilmesi ve gerekli işlemlerin yapılabilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm resmî ve gayriresmî dairelerde vakfımızı temsil etmek ve işlemlerin yapılabilmesi için vekâlet vermek üzere Vakıf Başkanımız Ahmet Samet Yapar ve mütevelli heyeti üyemiz Akif Gürdoğan Beyefendilerin münferiden yetkili kılınmalarına…” (16.03.2021)
Karar sonrasında enstitünün kuruluşuyla ilgili hazırlık çalışmaları için Mütevelli Heyeti üyelerinden Mehmet Fehmi Bilge ve Erol Erdoğan görevlendirilmiştir. Bu iki isme Rıdvan Kaşıkçı, Fatih Demir, Fuat Uçar’ın da katılmasıyla ilk çalışmalara başlanmıştır. Sonraki dönemde, enstitünün isim ve logo tescili için Türk Patent Entitüsü’ne başvurulmuştur. 07 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen vakfın 31. Umumi Heyet Toplantısı’na sunulan 2020 Yılı Faaliyet ve Mali Raporun’da da Biyografi Enstitüsü’ne dair bilgilere ikinci maddede yer verilmiştir.